به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، علی اکبر تناکی صبح امروز در نشست حوزه دام این سازمان تصریح کرد: در خراسان جنوبی هفت واحد شترداری با ظرفیت 615 نفر دارای پروانه بهره برداری و 20 واحد با ظرفیت چهار هزار و 520 نفر دارای پروانه تاسیس وجود دارد.
وی با بیان اینکه سه مجتمع پرواربندی شتر نیز با ظرفیت هفت هزار و 500 نفر در سطح استان در حال اجرا و بهره برداری می باشد، اظهار داشت: در مجموع در استان 24 هزار و 73 نفر شتر وجود دارد که 10 هزار نفر آن در شهرستان نهبندان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در خصوص میزان تولیدات گوشت شتر در خراسان جنوبی تصریح کرد: در سطح استان سالانه 838 تن گوشت شتر تولید می شود که این سهم از کل گوشت تولیدی در استان حدود چهار درصد است.
وی با بیان اینکه در سطح کشور طرحهایی از جمله تلقیح مصنوعی شتر، ثبت مشخصات و هویت دار کردن شتران در دست اجرا می باشد خاطر نشان کرد: در استان نیز طرح خدمات شترداری اجرا می شود که در آن به شترداران سطح استان خدماتی نظیر توزیع سموم و پرداخت درصدی از سهم بیمه شتر ارائه می شود.
به گفته وی با توجه به اینکه عشایر بیشتر به صورت کوچ رو هستند و دائما از منطقه ای به منطقه دیگر کوچ می کنند، نگهداری دام سنگین با مشکلاتی برای آنان همراه است به همین دلیل سهم این قشر از تعداد شترداران سطح استان حدود 15 درصد می باشد.
تناکی به مشکلات شتر و شترداری در استان اشاره کرد و افزود: مشکلات بیمه برای افزایش سهم بیمه گذار، نحوه بیمه، خشکسالی، فقر مراتع و افزایش قیمت دارو از مهم ترین مشکلات فراروی شترداری است.
نظر شما